The Hornshoppe Forum
June 24, 2018, 01:48:02 AM *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: SMF - Just Installed!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 ... 14 15 [16]
  Print  
Author Topic: Build the FFRSMark 4:20i. plans/parts here!  (Read 110404 times)
Tablet Man
Newbie
*
Posts: 16


View Profile Email
« Reply #225 on: November 03, 2017, 09:31:11 AM »

Ahhh good shout Ed cheers
Good job I've not wired em yet, I'll hold off a few days
Logged
Tablet Man
Newbie
*
Posts: 16


View Profile Email
« Reply #226 on: November 07, 2017, 06:22:08 AM »

Im struggling to find 600 ohm 1/2 watt resistors over here, anyone have a link to some?
Logged
Ed Schilling
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1322


View Profile Email
« Reply #227 on: November 07, 2017, 05:02:30 PM »

Hey buddy, don't obsess! 560- 700 should be fine. Also, don't forget you can make the value ........ parallel halves the value and series adds them. Use any combination of parallel and series to get what you want! 2- 1.2 K in parallel will get you 600 for instance. Or 2- 1.0k in parallel gets you 500 and then a 100 in series with that gets you 600. 

You can probably use 1/4 watt......if they fail, they will open and not short (which would be bad Smiley ). Pretty sure mine are 1/4 watt.

Hope this helps.
Ed
Logged
Tablet Man
Newbie
*
Posts: 16


View Profile Email
« Reply #228 on: November 08, 2017, 03:02:22 AM »

Thanks Ed,
I've managed to get some 1/2 watt ones hope these will be ok.
I'm all ready to connect everything up now.

Just wanna make sure I've got it right, can you confirm for me please.

600 ohm resistor soldered to center pin of RCA, speaker wire connected to this + to resistor - to ground on the RCA. I make two of these cables. RCA's go into a Y adaptor and into 'bridged input' on the Crown, bare wire ends into left an right channels on power amp as normal ( + into + - into -).
Set the Crown to 'bridged mono'.
Subs wired in PARALLEL to the Crown.

Is all this right? Or do I have anything wrong
Cheers
Neil
Logged
Ed Schilling
Administrator
Hero Member
*****
Posts: 1322


View Profile Email
« Reply #229 on: November 08, 2017, 08:19:13 AM »

Hi Neil, yep. You got it. You might just check with your meter that the L & R  grounds are common on your power amp. You can not use this connection with most digital amps!
Ed
Logged
Henry
Hero Member
*****
Posts: 871


View Profile
« Reply #230 on: November 08, 2017, 11:19:23 PM »

Hi Neil, yep. You got it. You might just check with your meter that the L & R  grounds are common on your power amp. You can not use this connection with most digital amps!
Ed

Is there a way to use a class d main amp with the Crown?  I've never thought about it, but with some of the new supposedly super-duper class d out there now, I'm getting a little curious.  Huh

Also, the class d amps don't get along with the Horn/Heil crossover, so that's not an avenue to pursue for the two-way Horns. But maybe it could be used for a different speaker.  A class d bass signal feeding a Crown could be a treat.

Logged
Henry
Hero Member
*****
Posts: 871


View Profile
« Reply #231 on: November 09, 2017, 12:08:45 PM »

I see the 830667 is now going for $55.52 at PE.  Get two and free shipping (over $100).  

Madisound is almost $11 more and shipping isn't cheap.

It may be time for some holiday boom-boom (and a new pair of subs).  Grin
Logged
Tablet Man
Newbie
*
Posts: 16


View Profile Email
« Reply #232 on: November 11, 2017, 07:57:17 AM »

Finally got a pair of these puppies up and running.
Now should I be hearing everything through the subs or just the bass?
At the moment I can hear everything through them vocals, guitar etc.
Is this right?
Logged
Tablet Man
Newbie
*
Posts: 16


View Profile Email
« Reply #233 on: November 11, 2017, 08:20:37 AM »

Scrub that I think I've sussed it.
Had the Crown on bridge bypass instead of bridge lowpass doh!!!
Logged
Tablet Man
Newbie
*
Posts: 16


View Profile Email
« Reply #234 on: May 23, 2018, 01:50:57 PM »

Hi guys
How do I configure the crown for running just one sub?
The Mrs is getting pissed off after redecorating so one has to go  Sad
Logged
Luddite
Full Member
***
Posts: 187



View Profile
« Reply #235 on: May 27, 2018, 06:31:44 AM »

The Mrs is getting pissed off after redecorating so one has to go  Sad

Tell her that its been a decent run, and that you wish her well.

Oh, wait. You meant one subwoofer has to go, didn't you? Never mind.
« Last Edit: May 27, 2018, 07:31:06 AM by Luddite » Logged
Henry
Hero Member
*****
Posts: 871


View Profile
« Reply #236 on: May 27, 2018, 07:42:15 PM »

Hi guys
How do I configure the crown for running just one sub?
The Mrs is getting pissed off after redecorating so one has to go  Sad

Take a look at the manual.  It runs in bridged mode and low pass.  The manual will tell you which output terminals to use.  Simple stuff.  Smiley

Oh, and you'll need a y-connector to sum the inputs.

UPDATE:
I found the manual.  Connect the summed input wire to the RCA input jack for channel 1.  Connect the speaker wires using the channel 1 positive output  for the positive speaker wire and the channel 2 positive output for the negative speaker wire.
« Last Edit: May 27, 2018, 08:19:58 PM by Henry » Logged
Pages: 1 ... 14 15 [16]
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2013, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!